I 2012 opdagede jeg i mit arbejde som ambulanceredder, at vi alle når et uddannelsesloft tilbudt fra samfundets side, og at vi er nødt til, selv at være ansvarlig for vores egen udvikling, hvis vi ønsker at have en udviklingskurve som fortsætter.

Det er ikke fordi, at der er noget galt i, at have en udviklingskurve som flader ud, i takt med, at man bevæger sig ind i 30erne, 40erne eller længere oppe i årerne, men for mig opdagede jeg, at udvikling og læring giver mig lykke. Det er dét der gør mig glad, og jeg har brug for, at jeg vokser lidt hver dag, og i en retning som jeg har prædefineret, så jeg har kontrol over, hvor mit liv bevæger sig hen, og jeg opnår og oplever de ting, jeg ønsker.

 

Det blev starten på en rejse for mig, der indtil videre har taget mig mange steder hen. Særligt som selvstændig, men også som menneske.

Når man intensiverer sin udvikling og flytter sig hurtigt, kan man hurtigt miste kontakten med sig selv, og stræbe efter et mål, som måske ikke har været tiltænkt fra begyndelsen. Det sker, når vi flytter os for hurtigt, og jeg har oplevet det flere gange, hvor jeg både har tabt forbindelsen til min familie, men også til mig selv. Jeg har derfor udviklet et system, der gør, at jeg kan holde styr på, hvor jeg var i går, hvor jeg er i dag, og hvor jeg egentligt bevæger mig hen. Med dét formål, at jeg har har en god balance i livet.

Et tab af balance er fx. hvis man stirre sig blindt på penge eller arbejde, og over alt for lang tid, prioriterer (for) store mængder af sin tid til dette, og dermed glemmer sine venner og sin familie.

Pointen med mit system er derfor, at sikre en balance, sådan at jeg har et overblik over hvilke områder i mit liv jeg forsømmer, og hvilke områder jeg derfor skal fokusere på næste gang.
Det virker banalt, men når det er krav at tingene skal flytte sig hver dag, oplever jeg, at kontrol er vigtigt for min selvdisciplin, udvikling og for min lykkefølelse.

Denne side er dedikeret til netop dette system. Et system hvor jeg ugentligt gennemgår mine konkrete mål, og vurderer, om jeg har fokuseret på de ting jeg har planlagt, og om jeg er blevet bedre, stærkere eller smartere.